Rijstsalade met courgette, olijven en tomaat

Salades, Bijgerecht, 8 personen, Mediterraan.
Voorbereiding: 25 minuten, Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 14-04-2006 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 250 gr rijst
  • 2 courgettes
  • 250 gr champignons
  • 2 rode uien
  • 4 tomaten
  • 100 gr zwarte olijven
  • 200 gr feta
  • 3 bosuitjes
  • 2 eetl citroensap
  • 1 theel oregano
  • zout en peper
  • olijfolie
  • 2 tenen knoflook
  • 2 eetl peterselie

Bereiden

Kook de rijst. Snij de groenten, verkruimel de feta. Roer een dressing van het citroensap, de oergano en van zout en peper door elkaar en klop er daarna 3 eetl van de olie door. Verhit de resterende olie in een pan en bak de courgette, de champignons en de ui. Laat de geperste knoflook en de partjes tomaat kort meebakken. Schep het mengsel door de rijst en schep er daarna de feta en de dressing door. Laat de rijstsalade afkoelen tot kamertemperatuur. Bestrooi met de olijven en de bosuitjes. Deze salade pas uitstekend bij de barbecue.

Bronvermelding