Menu
Nonna's Tiramisu - dit is een van mijn toppers
Ingrediënten
- zie onder
Bereiden
400 g mascarpone
4 eieren
100 g suiker
1 pak Italiaanse lange vingers*
2 kopjes sterke koffie
amaretto (likeur)
cacaopoeder
pure chocolade
* Neem voor tiramisu savoiardi, dit zijn Italiaanse lange vingers. Ze kunnen meer vocht opnemen dan de kleinere en smallere lange vingers uit de supermarkt. Je kunt die 'kleine lange vingers wel gebruiken, maar ik vind ze te klein
1 Zet als eerste de koffie en schenk hem in een schaal. Roer 1-2 el likeur door de koffie en laat afkoelen.
2 Splits de eieren. Klopt de eidooiers met de suiker tot een licht en schuimig massa.
3 Roer de mascarpone glad. Voeg de mascarpone al roerend door het eidooiermengsel.
4 Klop de eiwitten stijf en spatel ze met een houten lepel door het mascarponemengsel.
5 Dompel de lange vingers een voor een in de koffie. Pas erop dat ze niet te veel koffie opnemen anders vallen ze uit elkaar. Leg een laag lange vingers in een schaal. Schep de helft van het mengsel erop en strijk het uit als een dikke laag. Bestrooi de laag rijkelijk met cacao. Maak op dezelfde manier nog een laag met lange vingers en het mengsel.
6 Zet de schaal minstens een paar uur in de koelkast voordat je hem serveert. Rasp er voor het serveren flink wat chocolade overheen.
Ik maak tiramisu meestal een avond van te voren. De likeur kan je weg laten als je dat wilt of vervangen door een likeur naar keuze. Buon appetito.