Worteltjes (gekookt volgens grootmoeder)

Anders, Hoofdgerecht, 2 personen, Hollands.
Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 12-02-2011 | 5 keer bewaard

Ingrediënten

  • 500 gram bospeen (of waspeen)
  • 3 eierlepeltjes suiker (of 3 klontjes)
  • 1 eierlepeltje zout
  • nootmuskaat
  • boter

Bereiden

Schraap de worteltjes en was deze. Snijd ze in stukken van ongeveer 4 cm. Zet een pan op met ¾ water erin en doe hierin het zout, de suiker en de wortels. Breng het aan de kook en laat alles ± 15-20minuten koken (afhankelijk of je de wortels al dente of gaar wilt hebben). Giet daarna de wortels af en doe er de nootmuskaat en de boter erdoor. Zet het nog 2-3 minuten op de kookplaat (lage warmtestand).

Bronvermelding