Vulcano di Cioccolato

Anders, Nagerecht, 8 personen, Italiaans.
Voorbereiding: 30 minuten, Wachten: 120 minuten, Bereiding: 15 minuten,

Laatst aangepast: 12-02-2011 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 8x dropijs
  • 150 gram pure chocolade (zelf doe ik melk chocolade)
  • 140 gram boter
  • 10 gram fijne tafelsuiker
  • 3 hele eieren, op kamertemperatuur
  • 1 eidooier, op kamertemperatuur
  • 1 snifje zout
  • 40 gram bloem
  • poedersuiker, om te bestrooien
  • 4 kiwi's
  • poedersuiker naar smaak
  • 1 theelepel citroensap

Bereiden

- vet 8 ovenschaaltjes in, bestuif met bloem, beleg bodem en zijkanten met bakpapier. - Verwarm de chocolade, boter en suiker au bain marie tot de chocolade helemaal gesmolten is. - Koel af tot kamertemperatuur. - Klop de eieren en zout tot schuimig. - meng met de chocolade (het is belangrijk dat de chocolade en de eieren dezelfde temperatuur hebben, zodat de chocolade niet weer hard wordt) - Zeef de bloem erbij en roer snel tot net gemengd. - Verdeel het beslag over de schaaltjes. - dek af met huishoudfolie - zet minstens 2 uur in de vriezer. dropijs maken (zie ander recept) Kiwisaus - Pureer de kiwi's, citroen en poedersuiker in de blender. - Haal door een zeef en bewaar de saus tot gebruik Serveren - Verwarm oven voor op 250°C - Haal de ovenschaaltjes uit de vriezer. - verwijder de folie en zet ze op een bakplaat - bak 7-8 minuten, of tot de cakejes aan de buitenkant knapperig aanvoelen, maar van binnen nog een beetje zacht zijn. - Keer de cakejes voorzichtig met een theedoek om het schaaltje en een in de andere hand. - Zet ze met de goede kant boven op een bordje. - Bestuif met poedersuiker en een snufje chilipoeder. - Serveer heet met een sliertje kiwisaus en dropijs. Het is heel erg belangrijk dat alle ingrediënten van de cake, op het moment dat ze worden gemengd, dezelfde temperatuur hebben. Als dat niet het geval is, kan het zijn dat de chocolade weer hard en bros wordt. Dit dessert kan ongebakken maximaal 2 weken in de vriezer worden bewaard.

Bronvermelding