Gevulde speculaas

Gebak, Hapje, 8 personen, Hollands.
Voorbereiding: 20 minuten, Wachten: 60 minuten, Bereiding: 60 minuten,

Laatst aangepast: 21-01-2010 | 4 keer bewaard

Ingrediënten

  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 125 gram donkere basterdsuiker
  • 2 eetlepels koek- en speculaaskruiden
  • 150 gram roomboter
  • 2 eetlepels melk
  • 2 stuks eieren
  • 300 gram amandelspijs
  • 50 gram amandelen (halve)
  • 1 mespunt zout

Bereiden

Zeef het zelfrijzend bakmeel en mang dit met het zout, de donkere basterdsuiker en de koek- en speculaaskruiden. Meng dit met de roomboter (snij de boter met twee messen in kleine stukjes). Voeg de melk toe en kneed het geheel tot een soepel deeg. Pak het deeg in huishoudfolie en leg het een uur in de koelkast. Verwarm de oven voor op 175 graden C. Meng 1 ei met het amandelspijs, zodat hij smeuig wordt. Bedek de bakplaat met bakpapier. Verdeel het deeg in 2 stukken en rol dit uit met behulp van de deegroller, in gelijke stukken van ongeveer 15x30 cm. Leg 1 lap op de bakplaat en smeer het amandelspijs hierover, laat rondom een randje deeg vrij. Leg de tweede lap deeg hieroverheen en druk goed aan. Bestrijk de bovenkant met het tweede losgeklopte ei en plak de amandelen hierin ter garnering. Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak in 40 minuten af.

Materialen

Zeef Bakpapier Bloem voor bestuiven van het aanrecht Deegroller Huishoudfolie

Bronvermelding