Miesoep met kip

Soepen, Voorgerecht, 4 personen, Oosters.
Voorbereiding: 15 minuten, Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 14-04-2006 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 100 gram shii take
  • 1 pak Asian Selction Hokkien Mie (Conimex)
  • 2 eetlepels wokolie
  • 200 gram kipfilet, in stukjes
  • 1 struik paksoi
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 stuks bosuitje, in ringen

Bereiden

Zet de kip 15 minuten in de marinade en snijd de shii take in plakjes. Leg de mihoen uit het pak 15 minuten in 1 liter koud water en kook het daarna in ongeveer 12 minuten gaar. Daarna afgieten en afspoelen met koud water. Maak de paksoi schoon en snijd deze in repen. Roerbak de kip, voeg 1 liter water, de paksoi, de shii take en het kruidenblokje uit het pak toe en breng alles aan de kook. Kook dit drie minuten van dan mihoen, sojasaus en bosuitje toe. Nog even doorwarmen en direct serveren.

Bronvermelding