Kapucijners uit de winterwok

Roerbakken, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.
Voorbereiding: 20 minuten, Bereiding: 15 minuten,

Laatst aangepast: 14-05-2006 | 21 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 à 3 eetlepels Ketjap Manis
  • 1 teentje knoflook
  • 3 à 4 eetlepels olie
  • 250 gram hamlapjes
  • 1 gele paprika
  • 1/2 winterwortel
  • 1 ui
  • 1 klein blikje ananasschijven
  • 1 struikje broccoli
  • 1 grote pot kapucijners
  • 1 kleine pot kapucijners
  • 1 bakje spekreepjes
  • 2 theelepels maizena

Bereiden

Een marinade maken van de ketjap, de knoflook en 1 eetlepel olie . Vervolgens de hamlapjes in blokjes hierin 15 minuten marineren. De paprika, wortel en ui in blokjes snijden. De uitgelekte ananas (sap bewaren) in blokjes snijden. De broccoli in roosjes verdelen. De kapucijners afspoelen en uit laten lekken. De wok heet laten worden en er de rest van de olie in verhitten. De spekreepjes ca 2 minuten roerbakken. Hierna de hamlapjes (marinade bewaren) erbij doen en meebakken. Het vlees uit de pan nemen. In het bakvet de ui 1 minuut roerbakken. De wortel, broccoli en paprika toevoegen en 4 minuten roerbakken. Het vlees en de kapucijners toevoegen en alles al omscheppend heet laten worden. De maizena aanmaken met 3 eetlepels ananassap en met de marinade door de kapucijners scheppen tot de saus lichtgebonden is.

Bronvermelding