Aardappelkoekjes

Anders, Bijgerecht, 4 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 15-02-2011 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 250 gram geschilde aardappelen
  • 1/2 groene paprika
  • 1 ui
  • 225 gram bloem
  • 3 dl melk
  • 1 ei
  • zout enversgemalen peper
  • 1 theel. oregano
  • 1 theel. paprikapoeder
  • zonnebloemolie

Bereiden

De aardappelen in weinig water met zout gaarkoken, afgieten en fijnstampen.De paprika en ui fijnsnijden. Dit alles mengen. De bloem met de melk en het ei tot een glad beslag roeren en het aardappelmengsel erdoor roeren, zout en peper naar smaak toevoegen en de kruiden erbij doen. In een ruime pan een bodempje olie verhitten en steeds 3 juslepels beslag ,met tussenruimte, in de pan scheppen. Als de onderkant bruin is de koekjes keren en de andere kant ook bruin bakken. Laten uitlekken op keukenpapier. Lekker met bv. kipfilet, kerriesaus en sperziebonen.

Bronvermelding