Aardappel-cordon bleu

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 15-02-2011 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 6 grote aardappels van ongeveer gelijke grootte
  • zout en versgemalen peper
  • 200 gram Kernhem
  • 1 eetl. grove mosterd
  • 150 gram ham
  • 4 eetl. bloem
  • 2 eieren
  • 40 gram cornflakes
  • boter of olijfolie

Bereiden

De aardappels overlangs in 1 cm. dikke plakken snijden (de bolle kantjes worden niet gebruikt) en 10 min. voorkoken in water met weinig zout en dan afgieten. De kaas in 1 cm. dikke plakken snijden en deze op het formaat van de aardappels bijsnijden. Om elke kaasplak een plakje ham wikkelen en tussen de twee aardappelplakken leggen, goed aandrukken. De pakketjes achtereenvolgens door de bloem, het losgeklopte ei en de geplette cornflakes halen en ze in de boter of olie goudbruin bakken. Lekker met worteltjes en vis of kip.

Bronvermelding