Aardappelkoekjes met gerookte zalm

Hartige Taarten, Voorgerecht, 4 personen, Hollands.
Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 16-02-2011 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 500 gram vastkokende aardappelen, geschild
  • 2 eetl. bloem
  • 1 stuks ei, losgeklopt
  • 100 ml kookroom
  • 1 snufje zout en versgemalen peper
  • 4 eetl. olijfolie
  • 200 gram gerookte zalm

Bereiden

Voorbereiden: Rasp de geschilde aardappelen grof. Dep de aardappelrasp droog in een schone doek. Meng de rasp in een kom met de bloem, het ei, de kookroom en peper en zout. Bereiden: Verhit de olie in een koekenpan. Schep hierin bergjes van het aardappelbeslag, druk ze plat en bak ze in 3-4 min goudbruin en gaar. Beleg ze met de gerookte zalm. Garneren met bijv. kappertjes en een toefje créme fraîche en dille.

Bronvermelding