Rucola-tuinbonensalade met mozzarella

Salades, Bijgerecht, 4 personen, Hollands.
Bereiding: 25 minuten,

Laatst aangepast: 16-02-2011 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 750 gram tuinbonen, gedopt.
  • 75 gram rucola
  • 1 stuks rode ui, in ringen
  • 150 gram mozzarella, in plakjes
  • 12 stuks zwarte olijven, zonder pit
  • VOOR DE DRESSING
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • 2 theel. dijonmosterd
  • 2 eetl. balsamicoazijn
  • 6 eetl. olijfolie
  • 1 snufje zout en versgemalen peper

Bereiden

Bereiden: Kook de tuinbonen in water en zout circa 5 min. Giet ze af en spoel er koud water over. Druk de bonen met de duim en wijsvinger tussen de velletjes uit (duppeldoppen). Meng de ingrediënten voor de dressing. Verdeel de rucola over 4 borden. Schep de tuinbonen, uiringen, mozzarella en olijven over de rucola en sprenkel de dressing erover.

Bronvermelding