Aardappelbitterballetjes

Anders, Bijgerecht, 4 personen, Hollands.
Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 16-02-2011 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 500 gram gekookte aardappelen
  • 30 gram gesmolten boter
  • 2 stuks eierdooiers
  • 40 gram uitgebakken spekblokjes
  • 25 gram piepkleine blokjes gesneden salami
  • 2 eetl. fijngehakte peterselie
  • 1 snufje zout en versgemalen peper
  • 2 stuks eiwitten
  • 1 stuks losgeklopt eiwit
  • 1 pakje paneermeel

Bereiden

Pureer de gekookte aardappelen met de gesmolten boteren de 2 eierdooiers. Voeg de uitgebakken spekblokjes, de salami, de peterselie en wat peper en zout toe. Klop de 2 eiwitten stijf en spatel ze door het megsel. Vorm balletjes van het mengsel en wentel ze door het losgeklopte eiwit en vervolgens door de paneermeel. Bak de balletjes in hete olie goudbruin.

Materialen

frituurpan met zonnebloemolie

Bronvermelding