7 Maal een Quiche of Hartige Taarten met het Basis Recept

Hartige Taarten, Hapje, 8 personen, Frans.
Voorbereiding: 55 minuten, Wachten: 5 minuten, Bereiding: 5 minuten,

Laatst aangepast: 31-01-2015 | 7 keer bewaard

Ingrediënten

  • - - zie onder
  • 10 plakjes bladerdeeg

Bereiden

Basisrecept: Laat 10 plakjes bladerdeeg ontdooien en leg ze per vijf op elkaar. Rol ze uit tot twee ronde lappen en bekleed er een ronde (quiche)vorm mee. Schep een van onderstaande vullingen in de vorm en dek het af met de andere deeglap. Bak de quiche in een voorverwarmde hete oven (200 °C) gaar in ruim 30 minuten. Quiche Lorraine: Schep 100 gram uitgebakken ontbijtspek in reepjes, 50 gram geraspte kaas, peper, zout en ¼ liter slagroom door 3 losgeroerde eieren. Tomatenquiche Beleg de deegbodem met 500 gram in plakjes gesneden tomaten en 1 gesnipperde ui. Schenk er een mengsel van 3 eieren, ¼ liter slagroom, 50 gram geraspte kaas. Peper en zout over. Preiquiche Schep 500 gram (kort gekookte) prei en 100 gram gesnipperde salami door een mengsel van 3 eieren, ¼ liter slagroom, peper en zout. Kip-taugéquiche Schep één in reepjes gesneden en gebakken kipfilet en 150 gram gewassen taugé door een mengsel van 3 eieren, 100 gram roomkaas, 1/8 liter slagroom en peper en zout. Broccoliquiche Schep 300 gram kort gekookte broccoliroosjes en 100 gram ham in reepjes door een mengsel van 3 eieren, ¼ liter slagroom, 50 gram verbrokkelde roquefort, peper en zout. Courgette-notenquiche Verdeel 300 gram in plakjes gesneden en gebakken courgette over de deegbodem en strooi er 100 gram gehakte hazelnoten over. Schenk er een mengsel over van 3 eieren, 100 gram kruidenroomkaas, 1/8 liter slagroom, peper en zout. Champignonquiche Bak 250 gram in plakjes gesneden champignons en 100 gram reepjes spek en vermeng dit met een mengsel van 3 eieren, 1 kuipje sambalsmeerkaas, 1/8 liter slagroom, peper en zout.

Bronvermelding