Menu
Bocca di donna
Ingrediënten
- 50 gram maïzena
- 50 gram bloem
- 3 cacaopoeder
- 1 mespunt zout
- 6 eieren
- 200 gram fijne tafelsuiker
- 50 gram poedersuiker
- 3 el tuinvruchtenjam
- 1 el margarine om in te vetten
Bereiden
1. Bereiden:
Uit bakpapier cirkel knippen ter grootte van springvormbodem.
Springvorm invetten. Cirkel op bodem leggen. Oven voorverwarmen op 150 graden C (hetelucht 140) Ik moet mijn oven op 175C instellen.
of gasovenstand 2.
2. In kom maïzena, bloem, cacaopoeder en mespuntje zout mengen. Boven twee kommen eieren splitsen.
In kom dooiers met suiker schuimig kloppen. Maïzenamengsel geleidelijk bij eimengsel zeven en erdoor kloppen. Eiwitten stijfkloppen met 25 gram poedersuiker.
Eiwitten door eimengsel spatelen. (Moet een homogene massa worden.)
3. Deeg in vorm scheppen.
Taart in midden van oven ca. 1 uur bakken. Taart uit oven nemen en in vorm 10 minuten laten afkoelen.
4. Taart uit vorm nemen, met scherp mes horizontaal doorsnijden. Onderste taarthelft met jam besmeren, bovenkant erop zetten. Taart licht aandrukken. Met poedersuiker bestrooien.
Materialen
(eetlepel boter of margarine om in te vetten) bakpapier springvorm van ± 23 cm doorsnede bakpapier springvorm van ± 23 cm doorsnede