'Amerikaanse Kip Ketchup' Makkelijke en lekkere maaltijd met kip of varkenslapjes

Anders, Hoofdgerecht, 2 personen, Wereldkeuken.

Laatst aangepast: 18-02-2011 | 7 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 varkenslapjes of kipfiletjes

Bereiden

2 varkenslapjes of kipfiletjes 25 gr margarine 1/2 ltr perziken of abrikozen 2 uien, fijngesneden 100 gr champignons in schijfjes gesneden 4 eetlepels tomatenketchup 1,5 eetclepel sojasaus (ketjap) 1/4 eetlepel Worcestershire sauce peper, zout, tabasco, teentje knoflook bouillonblokje Bereidingswijze Vlees kruiden en bruin bakken in een braadpan in de margarine. Vlees uit de pan halen. In het vet van het vlees de uien even bakken. Perziken laten uitlekken en sap opvangen. Perziken toevoegen aan de uien met een beetje van het sap. Tomatenketchup, knoflook, sojasaus, bouillonblokje en Worshestershire sause toevoegen en even laten koken. Vlees erbij voegen. Champignon toevoegen en alles gaar laten sudderen (10-20 minuten). Lekker met rijst.

Bronvermelding