Menu
'Amerikaanse Kip Ketchup' Makkelijke en lekkere maaltijd met kip of varkenslapjes
Ingrediënten
- 2 varkenslapjes of kipfiletjes
Bereiden
2 varkenslapjes of kipfiletjes
25 gr margarine
1/2 ltr perziken of abrikozen
2 uien, fijngesneden
100 gr champignons in schijfjes gesneden
4 eetlepels tomatenketchup
1,5 eetclepel sojasaus (ketjap)
1/4 eetlepel Worcestershire sauce
peper, zout, tabasco, teentje knoflook
bouillonblokje
Bereidingswijze
Vlees kruiden en bruin bakken in een braadpan in de margarine. Vlees uit de pan halen.
In het vet van het vlees de uien even bakken.
Perziken laten uitlekken en sap opvangen. Perziken toevoegen aan de uien met een beetje van het sap.
Tomatenketchup, knoflook, sojasaus, bouillonblokje en Worshestershire sause toevoegen en even laten koken.
Vlees erbij voegen.
Champignon toevoegen en alles gaar laten sudderen (10-20 minuten).
Lekker met rijst.