Pappardelle met cantharellen, salie en knoflook

Pasta, Hoofdgerecht, 2 personen, Italiaans.
Voorbereiding: 20 minuten, Wachten: 15 minuten, Bereiding: 35 minuten,

Laatst aangepast: 10-10-2017 | 5 keer bewaard

Ingrediënten

  • 6 teentjes knoflook
  • 1 prei
  • 300 gram kleine cantharellen
  • 30 gram kleine salieblaadjes
  • 200 gram brede lintpasta
  • 100 gram gerookte spekblokjes
  • 1 zout
  • 4 el Olijfolie
  • 100 gram gekonfijte of gedroogde tomaten op olie
  • 1 dl slagroom
  • 4 el rode pesto
  • Versgemalen peper

Bereiden

Hoofdgerecht voor 2 personen Bereiden: Pel de teentjes knoflook en halveer ze. Snijd de prei in ringen. Borstel de cantharellen schoon. Houd 12 salieblaadjes apart en hak de rest fijn. Kook de pappardelle in ruim kokend water met ruim zout volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit in een koekenpan een laagje olijfolie en bak hierin de blaadjes salie knapperig (minder dan een minuut). Leg ze tot gebruik op keukenpapier. Laat een wok op de wokbrander heel heet worden. Schenk er een scheut olijfolie in en roerbak de spekblokjes 2 minuten. Laat het vuur steeds op z'n hoogst staan. Voeg de prei, de fijngehakte salie en de cantharellen toe en roerbak ze 1 minuut. Schep de tomaten, slagroom en pesto rosso erdoor en warm het gerecht nog 1 minuut door. Voeg zout en peper naar smaak toe. Giet de pappardelle af en verdeel het over 2 borden of kommen. Schep de roergebakken cantharellen erop en garneer met de blaadjes salie.

Bronvermelding