Pilav

Rijst, Hoofdgerecht, 4 personen, Oosters.
Voorbereiding: 15 minuten, Wachten: 15 minuten, Bereiding: 10 minuten,

Laatst aangepast: 15-04-2006 | 6 keer bewaard

Ingrediënten

  • 400 gr hamlappen of kipfilet
  • 1-2 blik perziken
  • 2 grote uien
  • 1 mespunt knoflookpoeder of 1 vers teentje
  • 1 tl sambal
  • 1 el ketjap
  • 2 blikjes tomatenpuree
  • 1 pak rijst

Bereiden

Hamlappen of kipfilet in blokjes snijden en braden. Daarna de uien en overige ingrediënten één voor één toevoegen, behalve de perziken (wel het sap). 15-20 minuten laten sudderen. Perziken in stukjes/schijfjes snijden en op het laatste moment toevoegen en warm maken. Niet te lang, anders worden ze te gaar. Serveren met rijst.

Bronvermelding