Broccolisalade

Salades, Bijgerecht, 4 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 22-02-2011 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • peper en zout
  • 1 flinke stronk broccoli
  • 1 á 2 handen rozijnen
  • 1/2 zakje zonnebloempitten (niet noodzakelijk)
  • 1 scheut olijfolie
  • 1 scheut rode wijnazijn
  • 1 rode ui
  • 1 schep suiker
  • 1 bakje spekjes
  • 2 flinke lepels mayonaise

Bereiden

Snij de broccoli in zeer kleine roosjes. Laat zo weinig mogelijk stronk eraan zitten. Spoel het geheel goed af. De spekjes krap uitbakken en laten afkoelen op keukenpapier. Doe in een kom olifolie, azijn, suiker,peper en zout,rozijnen, zonnebloempitten en mayonaise. Roer alles goed door elkaar en voeg dan de spekjes toe. Daarna de broccolie erbij en doorroeren. Het beste smaakt de broccoli als je hem een nacht in de koelkast laat staan. Voor gebruik nog even omroeren. Lekker bij bbq of gourmet.

Bronvermelding