Menu
Pannacotta
Ingrediënten
- 1 Fijngeraspte schil van citroen
- 70 gram poedersuiker
- 2 vanillestokjes (gespleten, de zaadjes verwijderd
- 6 blaadjes gelatine
- 375 cc room
- 700 cc melk
Bereiden
Doe de melk, de helft van de room, de vanillestokjes en de fijngeraspte schil van de citroen in een pan en laat ± 10 minuten met een kwart inkoken. (Ik giet de room + melk door een theezeef om de stukjes citroenschil en de vanillezaadjes eruit te halen.)
Neem de pan van het vuur en los de geweekte en uitgelekte gelatine erdoor.
Laat de massa afkoelen en roer er regelmatig door totdat ze aan de achterkant van de lepel blijft hangen.
Klop de rest van de room stijf met de poedersuiker en roer de twee roommengsels door elkaar.
Verdeel het mengsel over kleine vormpjes en plaats deze minstens een uur in de koelkast.
Serveren:
Keer de vormpjes om op een bord en giet er een juslepel frambozencoulis over. Garneren met frambozen. (diepvries Aldi)
Materialen
6 kleine vormpjes