'Hartige flappen' Een lekker en makkelijk recept

Anders, Bijgerecht, 4 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 29-11-2017 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • eventueel van te voren te bereiden.

Bereiden

Ingrediënten: Kipfilet Roerbakgroenten Geraspte kaas Kruiden Bladerdeeg Laat het bladerdeeg ontdooien, snijd ondertussen de kipfilet in kleine blokjes en roerbak deze tot ze gaar zijn. Bak daarna de roerbakgroente mee, neem degene die jezelf het lekkerste vind, zijn ze erg grof gesneden, snijd ze dan wel iets kleiner. Roerbak dan de kruiden ook nog mee, ik gebruik zelf altijd peper, zout, kerrie en paprika en klein scheutje ketjap, maar ook hierbij geld weer varieren mag. Warm ondertussen de oven op 220 C en vul de bladerdeeg als een appelflap met het kipmengsel, klein beetje kaas in de flap en beetje erover heen. Dan afbakken ongeveer 15/20 min tot het deeg gaar is en de kaas gesmolten is. Lekker met rijst en een frisse salade. Als borrelhapje het deeg door midden snijden of zelfs in vieren.

Bronvermelding