Aardappelsalade met tempura van gamba

Salades, Lunch, 4 personen, Wereldkeuken.

Laatst aangepast: 05-03-2011 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • Voor de aardappelsalade:
  • 2 eieren
  • 3 takjes peterselie
  • 2 augurken
  • 1 el crème fraiche
  • 500 gr vastkokende aardappels
  • 1 rode ui
  • klein bosje bieslook
  • 1 el mayonaise
  • 2 el witte wijnazijn
  • Voor de tempura:
  • 200 gr tempurabloem
  • 12 grote gamba's
  • ijsklontjes
  • balsamicosiroop (bij delicatessenwinkel)
  • 1 citroen

Bereiden

Schil de aardappels en snijd ze in kleine blokjes. Kook de aardappelblokjes beetgaar in ruim kokend water met zout. Spoel de aardappel blokjes koud. Kook de eieren hard. Spoel ze koud. Snipper de ui, hak de peterselie en knip de bieslook in stukjes. Hak de eieren en de augurk fijn. Meng de mayonaise met de crème fraîche en de witte wijnazijn en breng op smaak. Meng met alle ingrediënten voor de aardappelsalade. Meng de tempurabloem met ijskoud water tot je een dun beslag krijgt. Breng op smaak met zout. Maak de gamba's schoon. Spies ze op een dikke spies, haal ze door het beslag en frituur ze mooi goudbruin op 180 graden. Serveer de spies op de aardappelsalade met wat druppels balsamico-siroop eromheen, en een partje citroen.

Materialen

12 dikke houten spiezen, frituurpan

Bronvermelding