Menu
'Ahhhh..Saucijzenbroodjes - 'Sla de bakker vandaag maar over. deze maken we zelf'
Ingrediënten
- 5 plakken bladerdeeg diepgevroren
Bereiden
5 plakken bladerdeeg diepgevroren¿1 middelgrote ui
1 teentje knoflook
250 gr rundergehakt
1 ei
1 theelepel kerrie
1/2 theelepel korianderpoeder
1 mespunt kaneel
Zout en versgemalen peper
Boter
Snipper de ui en bak deze samen met geperste knoflook licht in de hete boter en laat afkoelen.
Klop het ei los en doe de helft ervan in een kom, bewaar de rest. Doe het gehakt in de kom erbij en voeg vervolgens de kerrie, het koriander, de kaneel, de ui met knoflook en wat peper en zout toe.
Meng het geheel goed door elkaar en zet het gehakt minstens 1 uur in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 200 graden en laat de plakjes bladerdeeg ontdooien.
Rol de bladerdeeg in een richting uit tot ze circa 15 centimeter lang zijn en verdeel het gehakt in 5 gelijke porties.
Rol van het gehakt dunne worstjes van 15 centimeter lang en leg ze vervolgens net onder het midden van de plakjes bladerdeeg.
Maak de randen van het deeg een beetje nat met koud water, vouw het deeg over de gehaktrolletjes heen en druk de lange randen met de tanden van een vork stevig op elkaar.
Bestrijk de broodjes met de rest van het losgeklopte ei.
Snijd elk broodje in 3 stukken en leg deze op de bakplaat op bakpapier.
Bak de broodjes in het midden van de oven in 15 tot 20 minuten goudbruin