'Arctocreas', verz. door Renske, pastei van kalfspoulet, Middeleeuws recept

Hartige Taarten, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 09-01-2020 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 600 g gare kalfspoulet .......

Bereiden

75 g boter 150 g bloem iets water mespunt zout - 600 g gare kalfspoulet 25 g geraspte jonge kaas 25 g geraspte oude kaas 250 g kalfsuier in stukjes 6 geklutste eieren paar takjes peterselie marjolein peper kaneel gember - Maak eerst een korstdeeg. Doe het zout bij de bloem, snijd de boter in de bloem met mes en vork in stukjes; voeg geleidelijk het water toe en meng dit met een vork. Het deeg tot een bal vormen met zo weinig mogelijk kneden. Laat het ongeveer 1 uur rusten in de koelkast. - Meng voor de vulling het vlees, de kaas, de uier, de eieren en de kruiden en specerijen goed door elkaar. Rol het deeg uit en bekleed er een pasteivorm mee van circa 20 centimeter middellijn; bewaar een lap voor het maken van een deksel. - Schep de vulling in de vorm en bedek hem met het deksel van deeg. Zet de vorm circa 45 minuten in het midden van een matig hete oven (220 gr. C).

Bronvermelding