Menu
'Arctocreas', verz. door Renske, pastei van kalfspoulet, Middeleeuws recept
Ingrediënten
- 600 g gare kalfspoulet .......
Bereiden
75 g boter
150 g bloem
iets water
mespunt zout
-
600 g gare kalfspoulet
25 g geraspte jonge kaas
25 g geraspte oude kaas
250 g kalfsuier in stukjes
6 geklutste eieren
paar takjes peterselie
marjolein
peper
kaneel
gember
-
Maak eerst een korstdeeg.
Doe het zout bij de bloem, snijd de boter in de bloem met mes en vork in stukjes; voeg geleidelijk het water toe en meng dit met een vork.
Het deeg tot een bal vormen met zo weinig mogelijk kneden.
Laat het ongeveer 1 uur rusten in de koelkast.
-
Meng voor de vulling het vlees, de kaas, de uier, de eieren en de kruiden en specerijen goed door elkaar.
Rol het deeg uit en bekleed er een pasteivorm mee van circa 20 centimeter middellijn; bewaar een lap voor het maken van een deksel.
-
Schep de vulling in de vorm en bedek hem met het deksel van deeg.
Zet de vorm circa 45 minuten in het midden van een matig hete oven (220 gr. C).