Biefstuk met Shiitake saus

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Oosters.
Bereiding: 25 minuten,

Laatst aangepast: 05-05-2007 | 7 keer bewaard

Ingrediënten

  • 4 biefstukjes van een ons
  • 200 gr shiitake
  • 1 pak bosui
  • 1,5 dl oestersaus
  • 6 el vleesfond
  • 2 el sesamolie

Bereiden

Bosui en shii-take schoonmaken en snijden. Verhit sesamolie in koekenpan en bak shii-take en bosui al omscheppend 3 min. op hoog vuur. Schep uit de pan. Voeg boter toe aan resterende olie en bak het vlees op hoog vuur aan, tot het aan beide zijden bruin is. Neem vlees uit de pan en doe het in een schaal in de oven. Doe ondertussen de bosui en shii-take weer in de pan. Voeg oestersaus en fond toe en breng saus aan de kook. Blijf roeren tot mooie gebonden suas ontstaat, evt. op smaak brengen met zout en peper. Serveer de saus over de biefstukjes. Lekker met aardappelgratin en salade.

Bronvermelding