Menu
Entrecote met rozemarijn wijnsaus
Ingrediënten
- 2 sjalotjes
- 2 teentjes knoflook
- 1/2 zakje (15gr) rozemarijn
- 4 125gr entrecotes
- zwarte gemalen peper
- 50 gr boter of magarine
- 1 bakje(250gr) spekreepjes
- 2 dl droge rode wijn
- 2 dl (380ml) vleesfond
- 3 eetlepels slagroom
- 2 eetlepels bloem
- zout
Bereiden
bereiden:
1,sjalotjes pellen en snipperen. knoflook pellen en fijnhakken. rozemarijnnaaldjes boven kopje van takje rissen. 5 borden voorverwarmen. entrecotes doogdeppen met keuken papier en bestrooiene met peper.
2,in koekenpan boter verhitten en entrecotes in ca. 6 min. lichtbruin bakken. halverwege keren. entrecotes op bord leggen en onder aluminiumfolie warmhouden.
3,in bakvet sjalot, knoflook en spekreepjes ca. 1 minuut al omscheppend bakken. wijn, fond en slagroom erbij schenken. rozemarijn eroverstrooien en al roerend aan de kook brengen.
4,in kopje bloem met 3 eetlepels koud water glad roeren. al roeorend aan saus toevoegen en blijven roeren tot licht gebonden saus ontstaat. saus onafgedekt ca 3 min. zachtjes laten koken. saus op smaak brengen met zout en peper. entrecotes op borden leggen.saus half erover en ernaast schenken.
Materialen
keukenpapier aluminiumfolie