Entrecote met rozemarijn wijnsaus

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Wereldkeuken.
Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 21-01-2010 | 5 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 sjalotjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 1/2 zakje (15gr) rozemarijn
  • 4 125gr entrecotes
  • zwarte gemalen peper
  • 50 gr boter of magarine
  • 1 bakje(250gr) spekreepjes
  • 2 dl droge rode wijn
  • 2 dl (380ml) vleesfond
  • 3 eetlepels slagroom
  • 2 eetlepels bloem
  • zout

Bereiden

bereiden: 1,sjalotjes pellen en snipperen. knoflook pellen en fijnhakken. rozemarijnnaaldjes boven kopje van takje rissen. 5 borden voorverwarmen. entrecotes doogdeppen met keuken papier en bestrooiene met peper. 2,in koekenpan boter verhitten en entrecotes in ca. 6 min. lichtbruin bakken. halverwege keren. entrecotes op bord leggen en onder aluminiumfolie warmhouden. 3,in bakvet sjalot, knoflook en spekreepjes ca. 1 minuut al omscheppend bakken. wijn, fond en slagroom erbij schenken. rozemarijn eroverstrooien en al roerend aan de kook brengen. 4,in kopje bloem met 3 eetlepels koud water glad roeren. al roeorend aan saus toevoegen en blijven roeren tot licht gebonden saus ontstaat. saus onafgedekt ca 3 min. zachtjes laten koken. saus op smaak brengen met zout en peper. entrecotes op borden leggen.saus half erover en ernaast schenken.

Materialen

keukenpapier aluminiumfolie

Bronvermelding