Kip met ingemaakte citroen

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Oosters.

Laatst aangepast: 28-02-2011 | 4 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1/2 bosje koriander
  • 2 cm gemberwortel geraspt
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 2 gedroogde chilipepertjes fijngehakt
  • 2 uien gesnipperd
  • 1 plukje saffraan
  • 1 eetlepel komijn
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 2 blaadjes laurier
  • 2 eetlepels fijngesneden korianderblad
  • halve ingemaakte citroen in stukjes
  • halve sap citroen
  • 1 kopje olijfolie
  • 500 gr. kipfilet in stukken
  • 1 stokje kaneel
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1 gesnipperde ui
  • 5 tomaten
  • 250 gr. krieltjes
  • snuf saffraan
  • hand groene olijven
  • halve ingemaakte citroen (fijn)

Bereiden

Bak de stukjes kip met een extra uitje en twee tenenen knoflook tot het vlees begint te kleuren. Dan kaneelstokje erbij, gemberpoeder, komijn en safraan en zout. Wat water erbij met de in stukken gesneden tomaten en de krieltjes. Deksel erop en een kwartier stoven. Als alles gaar is vlees en groenten uit de pan scheppen en het vocht op hoog vuur inkoken. Die over het vlees gieten en afmaken met olijven, gepekelde citroen en korianderblad. Eten met couscous en een salade oid

Materialen

Marineer de kip in de gemberwortel, knoflook, chilipeper, 2 uien, saffraan, paprikapoeder, , laurier, korianderblad, halve ingemaakte citroen in stukjes, sap van halve verse citroen, 1 kopje olijfolie.

Bronvermelding