Custard uit de oven

Anders, Nagerecht, 4 personen, Wereldkeuken.
Voorbereiding: 15 minuten, Wachten: 45 minuten,

Laatst aangepast: 03-03-2011 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 4 eieren
  • 110 gr fijne kristalsuiker
  • 300 ml melk
  • 300 ml slagroom
  • 1 tl vanille-extract
  • versgeraspte nootmuskaat
  • gepocheerd fruit of stoofpeertjes

Bereiden

Over voorverwarmen op 150. Eieren en suiker door elkaar kloppen tot ze net zijn gemengd. Verwarm de melk, room en vanille-extract in steelpan op middelhoog vuur tot net tegen het kookpunt. Neem de pan van het vuur en schenk de melk langzaam over het eiermengsle. Klop tot alles net is gemengd en schenk het door een zeef in de overschaal. Bestrooi de bovenkant met nootmuskaat. Zet de schaap in een diepe braadslee en vul deze tot halverwege de overschaal met kokend water. Bak in 45 minuten tot de custard net stevig is. Serveer met gepocheerd fruit.

Materialen

overnschaal ca. 1 l zeef Diepe braadslee

Bronvermelding