'Zoetzure paprika visschotel' echt veel lekkerder dan van de Chinees en heel eenvoudig te maken

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Oosters.

Laatst aangepast: 29-11-2017 | 5 keer bewaard

Ingrediënten

  • 400 gram visfilet

Bereiden

400 gram visfilet 1 ui 2 el olie 1 gele, rode of oranje paprika 1 groene paprika 1 teentje knoflook 1 tl gemberpoeder (djahé) 1 blikje ananasstukjes op eigen sap (netto 227 g.) 2 el ketjap manis 1 el azijn 1 el oersuiker ½ blokje bouillonpoeder 1 ½ el bloem druppeltjes tabasco of tl sambal 2 el amandelschaafsel (doe ik alleen als we gasten krijgen omdat het er zo mooi uitziet) Oven voorverwarmen op 200oC of gasovenstand 4. Schaal invetten, visfilet erin leggen. Ui snipperen en 5 min. zachtjes bakken in olie. Intussen paprika's in blokjes snijden. Knoflook pellen en boven de pan met uien uitpersen en ca 1 min meebakken. Gemberpoeder, paprika, ananasstukjes met sap, ketjap, azijn, suiker en bouillonblokje erdoor roeren. Saus aan de kook brengen, bloem toevoegen en blijven roeren tot een gebonden saus ontstaat. Op smaak brengen met tabasco (of sambal). De saus over de visfilet schenken en in het midden van de oven de schotel in ca 15 min gaar laten worden. Intussen amandelschaafsel in een droge koekenpan op hoog vuur in ca 3 min al omscheppend goudbruin roosteren en deze over de schotel verdelen vlak voor het opdienen. Deze zoetzure saus kan natuurlijk ook los van de visschotel gemaakt worden en toegepast worden bij gebakken tofu, tempel, gehaktballetjes, kipfilet. Ook afgekoeld heerlijk als dipsausje. Maak er dus extra veel van en vries het bijvoorbeeld in.

Bronvermelding