Betoverende soep van paddo's en magisch wit poeder

Soepen, Voorgerecht, 4 personen, Wereldkeuken.
Voorbereiding: 10 minuten, Bereiding: 10 minuten,

Laatst aangepast: 06-03-2011 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 tabletten bospaddestoelen bouillonblokjes
  • 150 gram oesterzwammen
  • 150 gram seizoenspaddestoelen
  • 250 gram champignon wokgroenten
  • 1 liter water
  • 1 snufje peper
  • 4 scheutjes maggi
  • 2 stuks eieren
  • 2 handjes vermicelli
  • 5 eetlepels allesbinder (Honig)
  • 1 scheut olijfolie

Bereiden

Doe de bouillonblokjes met het water in de soeppan en breng het water aan de kook. Doe de olijfolie in de wok en verhit dit. Snij alle paddestoelen in hapklare brokken. Voeg ze toe aan de wok en roerbak ze. Doe aan het einde de wokgroenten erbij en wok nog een paar minuten door. Als het water kookt en de rest gewokt is, voeg dan de inhoud van de wok toe aan de soeppan. Breng het water opnieuw aan de kook. Sla de eieren kapot en doe het eiwit en het eigeel in het kokende water. Voeg peper en vermicelli toe. Breng weer aan de kook. Voeg ten slotte onder goed roeren de allesbinder toe tot de soep dik genoeg is. Let op: de allesbinder bindt ook de soep aan de bodem van de pan, dus BLIJF ROEREN! Bij het serveren op smaak brengen met een scheutje maggi.

Materialen

1 soeppan (ruim) 1 wok De allesbinder is een magisch wit poeder dat soepen, sauzen en andere zaken kan binden. Ik heb er geen "el" (afkorting voor "eetlepel") van gemaakt vanwege het gevaar dat mensen bij de Gamma 5 el (ca. 2,5 meter) touw zouden kopen. In die wokgroenten zitten: - Champignon - Prei - Peterselie - Rode ui De seizoensmelange bestaat zo'n beetje uit: - Bundelzwam - Chantarel - Pied de mouton - Oesterzwam - Gele oesterzwam - Akkerpaddestoel (Anijschampignon) - Kleine kastanjechampignon In principe kun je allerlei soorten eetbare paddestoelen gebruiken voor de soep. Die ik heb gebruikt zijn vrij tam van smaak. Ik zou geen morilles of truffel in deze soep doen, tenzij je van de smaak daarvan houdt,. Shii-take zou wel passen, of eekhoorntjesbrood. Eieren en vermicelli kunnen eventueel worden weggelaten. Ze verzachten de smaak een beetje. En wie op zou moet letten zou het ook met één bouillonblokje moeten kunnen redden.

Bronvermelding