Menu
Betoverende soep van paddo's en magisch wit poeder
Ingrediënten
- 2 tabletten bospaddestoelen bouillonblokjes
- 150 gram oesterzwammen
- 150 gram seizoenspaddestoelen
- 250 gram champignon wokgroenten
- 1 liter water
- 1 snufje peper
- 4 scheutjes maggi
- 2 stuks eieren
- 2 handjes vermicelli
- 5 eetlepels allesbinder (Honig)
- 1 scheut olijfolie
Bereiden
Materialen
1 soeppan (ruim) 1 wok De allesbinder is een magisch wit poeder dat soepen, sauzen en andere zaken kan binden. Ik heb er geen "el" (afkorting voor "eetlepel") van gemaakt vanwege het gevaar dat mensen bij de Gamma 5 el (ca. 2,5 meter) touw zouden kopen. In die wokgroenten zitten: - Champignon - Prei - Peterselie - Rode ui De seizoensmelange bestaat zo'n beetje uit: - Bundelzwam - Chantarel - Pied de mouton - Oesterzwam - Gele oesterzwam - Akkerpaddestoel (Anijschampignon) - Kleine kastanjechampignon In principe kun je allerlei soorten eetbare paddestoelen gebruiken voor de soep. Die ik heb gebruikt zijn vrij tam van smaak. Ik zou geen morilles of truffel in deze soep doen, tenzij je van de smaak daarvan houdt,. Shii-take zou wel passen, of eekhoorntjesbrood. Eieren en vermicelli kunnen eventueel worden weggelaten. Ze verzachten de smaak een beetje. En wie op zou moet letten zou het ook met één bouillonblokje moeten kunnen redden.