'7 Feestelijke Vishapjes' Stuk voor stuk Top-receptjes

Anders, Hapje, 6 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 29-11-2017 | 11 keer bewaard

Ingrediënten

  • zie onder

Bereiden

[1]Tomaatjes gevuld met avocado en Hollandse garnalen Halveer 6 kleine, stevige tomaten, hol ze uit en laat ze omgekeerd uitlekken op keukenpapier. Schil 1 avocado en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Schep de avocado met 100 g Hollandse garnalen en 1-2 eetlepels mayonaise door elkaar. Breng op smaak met een snufje chilipoeder en zout. Vul de tomaatjes met de garnalensalade. ------------------------------------------ [2] Crostini met limoen-boter en gerookte zalm Vermeng 100 g zachte boter met 1 eetlepel limoensap, 1 eetlepel heel fijngehakte basilicum en zout en peper naar smaak. Snijd een klein voorgebakken stokbrood in dunne plakjes en rooster ze onder een hete grill goudbruin. Bestrijk de crostini met limoen-boter. Snijd 100 g gerookte zalm in repen van 4 cm en leg ze losjes op de crostini. ----------------------------------------------- [3] Gegratineerde garnalen-toastjes (ca. 16 stuks) Smelt 25 g boter en roer er 25 g bloem en 1½ dl koksroom door. Roer tot een gladde, dikke saus en laat ca. 5 minuten pruttelen. Hak 100 g garnalen fijn en meng ze met 50 g geraspte kaas, zout, peper, snufje chilipoeder en 3 eetlepels fijngehakte bieslook door de saus. Rooster 4 sneetjes casinobrood en snijd ze diagonaal in vieren. Bestrijk de driehoekjes brood met de garnalen-ragout, zet ze op een bakplaat, strooi er nog wat kaas over en laat de toastjes in een voorverwarmde oven van 200 °C in ca. 10 minuten goudbruin kleuren. --------------------------------------------------- [4]Tomaatjes met surimi of zalm (10 stuks) Snijd van 10 cherry tomaatjes het kapje eraf en schep de zaadjes eruit. Laat de tomaatjes omgekeerd op keukenpapier uitlekken. Snijd 125 g surimi of gerookte zalm in stukjes meng ze met 1½ eetlepel mayonaise, ½ eetlepel gembersiroop, 1 theelepel citroensap, 1 fijngehakt bosuitje en ½ eetlepel fijngehakte peterselie tot een salade. Breng op smaak met peper en zout. Vul de tomaatjes met de salade en garneer met toefjes tuinkers. ------------------------------------------------------ [5] Pitapuntjes met gerookte paling (16 stuks) Halveer 2 pitapuntjes overlangs en snijd elke helft in 4 punten. Bestrijk ze met olijfolie en wrijf ze in met een halve teen knoflook. Rooster de pitapuntjes onder een hete grill in ca. 1 minuut goudbruin. Snijd 100 g gerookte paling in stukjes van ca. 3 cm. Pureer 3 geroosterde paprika¿s uit pot met 1 theelepel citroensap en 1 theelepel tijm. Bestrijk de puntjes met paprika-puree en leg er een stukje paling op. ---------------------------------------------- [6]Pitapuntjes met mierikswortel en haring (16 stuks) Maak op dezelfde manier de pitapuntjes klaar als in bovenstaand recept. Snijd 2 maatjes haringen in stukjes. Meng 100 g verse roomkaas met 4 eetlepels crème fraîche, 1 volle eetlepel geraspte mierikswortel uit een potje, zout en peper naar smaak. Bestrijk de pitapuntjes met deze crème en leg de haring erop. Garneer met kleine toefjes dille. ----------------------------------------------------- [7] Tonijn tapenade Pureer 1 blikje tonijn op olie met 2 eetlepels kappertjes, 6 gedroogde tomaatjes, 1 eetlepel citroensap en 100 g zwarte olijven zonder pit in de keukenmachine tot een grove pasta. Voeg zout en peper naar smaak toe en doe de tapenade over in een mooi schaaltje. Lekker op een stukje stokbrood.

Bronvermelding