VASTENTIJD: Linzenkoekjes met rode bieten

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Wereldkeuken.

Laatst aangepast: 10-03-2011 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 grote ui
  • 5 eetlepels olie
  • 250 gram rode linzen
  • 600 gram rode bieten
  • zout
  • peper
  • suiker
  • 1 citroen
  • 150 gram champignons
  • 1 ei
  • 4 eelepels paneermeel
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 2-3 takjes mjunt (keuze)
  • 2-3 takejs peterselie (keuze)
  • 200 ml roomyoghurt

Bereiden

Pel en snipper de ui. Fruit de ui in 1 eetlepel olie. Spoel de linzen af en voeg ze met 500 ml. water toe aan de ui. Gaar het geheel afgedekt ca. 40 minuten. Laat het uitlekken en afkoelen. Stamp de linzen grof. Was de rode bieten en kook ze 40-45 minuten afgedekt in water met zout. Was de citroen, rasp wat van de schil af en pers de vrucht uit. Roer de citroenschil, het citroensap, zout, peper en suiker door elkaar. Klop er 2 eetlepels olie doorheen. Maak de champignons schoon en hak ze fijn.Kneed de champignons, het ei, het paneermeel en de linzen door elkaar. Breng dit op smaak met zout, peper en paprikapoeder. Vorm 8 linzenkoekjes van het linzenmengsel. Verhit 2 eetlepels olie en bak heirin de linzenkoekjes aan elke kant in ca. 5 minuten knapperig. Laat de rode bieten schrikken onder koud water en pel de schil eraf. Snijd de rode bieten eerst in plakken en vervolgens in repen. Meng de warme bieten met de citroenmarinade. Was de munt, snijd hem fijn en roer hem doro de yoghurt. Brng dit op smaak.

Bronvermelding