'Het Geheim van het perfecte varkenshaasje' Mals en Sappig

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 29-11-2017 | 49 keer bewaard

Ingrediënten

  • Varkenshaas

Bereiden

Een lekker varkenshaasje. Om dit zeer zachte stukje vlees heel sappig te houden mag je het dus nooit marineren. De marinade dringt niet diep genoeg door in het vlees ,dit is slechts een paar millimeter . Het geheim is om het varkenshaasje na het bakken lang genoeg te laten rusten. Het bakken gaat als volgt: laat het ingepeperde varkenshaasje een mooie korstje krijgen in wat boter met olijfolie. Dat kan je rustig in een braadpan doen.. Leg daarna het varkenshaasje in een geoliede ovenschotel. Laat het tien minuten bakken in de voorverwarmde oven die staat afgesteld op 180°C.Voor een wat pittigere smaak kan men eventueel het varkenshaasje na vijf minuten bakken in met mosterd instrijken. Zet dan terug vijf minuten in de oven. Haal het varkenshaasje uit de oven en bedek de braadslee heel voorzichtig maar grondig met aluminiumfolie. Laat het vlees dan voor minstens een kwartiertje rusten. Maak ondertussen in alle rust je saus en je garnituren klaar. Mocht het vlees ondertussen te veel afkoelen dan is dat geen probleem. Zet het varkenshaasje vier minuten (geen drie of geen vijf minuten)terug in de warme oven. Snijd dan het varkenshaasje in schuine plakjes van ongeveer twee centimeter en je zal het merken: het vlees is zeer mals en sappig en smelt op de tong als boter. Eet smakelijk..

Materialen

Hoe zorg je ervoor dat je varkenshaasje mals en sappig blijft?Het geheim is om het varkenshaasje na het bakken lang genoeg te laten rusten.

Bronvermelding