Forel met tomaat en venkel

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.
Voorbereiding: 5 minuten, Wachten: 20 minuten, Bereiding: 10 minuten,

Laatst aangepast: 17-04-2006 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 4 forellen
  • 1 grote venkelknol
  • 4 kleine tomaten
  • 50 gram kruidenboter
  • 8 takjes tijm
  • 4 takjes rozemarijn

Bereiden

Spoel de forellen schoon en dep ze droog Maak de venkel schoon, snijd de stelen en het groen eraf en snijd de knol in plakken. Kook de plakken in 5 minunten beetgaar. Snijd de tomaten in plakjes Snijd de kruidenboter in 8 plakjes. Vul de buikholte van de forellen met plakjes tomaat, venkel, kruidenboter en de takjes kruiden. Leg de forellen in een ingevetee ovenschaal en sprenkel er wat olijfolie over. Strooi naar smaak zout en peper er over. Laat de forellen in 20 minuten gaar worden in een voorverwarmde oven van 200 graden

Bronvermelding