Shoarmaschotel met champignons

Roerbakken, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.
Wachten: 1 minuten, Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 19-03-2011 | 10 keer bewaard

Ingrediënten

  • zout
  • versgemalen peper
  • 300 g pastaschelpjes
  • 500 g gekruid shoarmavlees
  • 1 eetlepel bloem
  • 3 eetlepels olie
  • 250 g champignons, schoongemaakt en doormidden
  • 3 teentjes knoflook, gesnipperd
  • 1 bos peterselie, fijngehakt

Bereiden

Breng ruim water met zout aan de kook en kook hierin de pastaschelpjes beetgaar. Schep ondertussen het vlees om met de bloem. Verwarm de olie en roerbak het vlees in een paar porties op middelhoge stand bruin. Neem het vlees uit de pan en roer het aanbaksel los. Doe de champignons er in één keer bij en roerbak ze op hoge stand snel bruin. Voeg de knoflook en peterselie toe en bak nog een minuut mee. Schep nu het vlees en de pastaschelpjes erdoor en breng verder op smaak met zout en peper.

Materialen

Pan; vergiet; lepel; wok; spatel; mes; snijplan; lepels.

Bronvermelding