Spaanse mosselen uit de wok

Roerbakken, Hoofdgerecht, 2 personen, Spaans.
Voorbereiding: 10 minuten, Bereiding: 15 minuten,

Laatst aangepast: 08-11-2008 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 kilo mosselen
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode peper
  • 3 takjes tijm
  • 1 deciliter medium dry sherry
  • 1/2 blik tomatenstukjes (à 400 gram)

Bereiden

Was de mosselen en gooi kapotte of mosselen die wijd open blijven staan weg. Snijd de ui in dunne partjes en de knoflook in plakjes. Verwijder de zaadjes uit de rode peper en snijd hem in reepjes. Verhit olijfolie in een wok en roerbak de ui, knoflook en rode peper. Ris de tijm van de takjes en schep deze erdoor. Leg de mosselen in de pan en schep alles voorzichtig om. Sprenkel de sherry erover en schep de tomatenstukjes erdoor. Roerbak de mosselen totdat ze allemaal openstaan.

Bronvermelding