Cocktail van paling en appel

Salades, Voorgerecht, 4 personen, Hollands.
Bereiding: 10 minuten,

Laatst aangepast: 18-04-2006 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 200 gram gerookte paling filet
  • 1 kleine stevige zure appel
  • 10 sprietjes bieslook
  • 1/2 sinasappel
  • 2 eetlepels medium dry sherry
  • 1 bekertje zure room
  • 8 blaadjes sla

Bereiden

Snijd de paling in mooie dunne reepjes (maar niet te dun). Schil de appel en snijd hem in kleine stukjes. Knip de bieslook in stukjes van 1 cm. Boen de sinasappel en rasp er 1 eetlepel schil af, pers de sinasappel uit (1 helft!). Roer in een kom, de sinasappel schil, het sape, de zure room en de sherry tot een sausje. Voeg zout en peper naar smaak toe. Schep de paling, 1 eetlepel bieslook en appel door elkaar met 1 eetlepel saus. Verdeel de blaadjes sla over vier schaaltjes, schep hierop de palingcocktail en verdeel de saus en rest van de bieslook erover.

Bronvermelding