Forel met hazelnoten en peterselie

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.
Wachten: 15 minuten, Bereiding: 15 minuten,

Laatst aangepast: 18-04-2006 | 4 keer bewaard

Ingrediënten

  • 4 forellen
  • 1 rode ui
  • 4 eetlepels fijngehakte peterselie
  • 100 gram kruidenboter
  • 50 gram hazelnoten
  • 1 bakje kerstomaten

Bereiden

Pel de ui en snijd hem in dunne ringen. Snijd de kruidenboter in dunne plakjes. Vul de buikholtes van de forellen met plakjes kruidenboter, uiringen en peterselie en leg ze in een ovenschaal. Hak de hazelnoten fijn en strooi ze over de forellen. Voeg naar smaak zout en peper toe. Verdeel de rest van de kruidenboter in vlokjes over de vis en leg de kerstomaatjes eromheen. Laat de forellen in een voorverwarmde oven van 200 graden in 15 minuten gaar bakken.

Bronvermelding