Appelcake van de bakplaat

Gebak, Nagerecht, 12 personen, Hollands.
Voorbereiding: 15 minuten, Bereiding: 45 minuten,

Laatst aangepast: 20-03-2011 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 125 gram boter
  • 200 gram dieetmargarine
  • 300 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 6 kleine eieren
  • 375 gram bloem
  • 1 el bakpoeder
  • 2 el kaneel
  • 1 el gemalen kardemom
  • 8 appels
  • 2 el citroenrasp
  • 4 el suiker

Bereiden

Deboter en margarine met de suiker cremig kloppen. De eieren één voor één bijkloppen. De bloem en het bakpoeder, de kaneel en de gemalen kardemom zeven en in delen door het eiermengsel spatelen, tot er geen bloem meer zichtbaar is. Een bakplaat met een te groot stuk bakpapier bekleden en een rand omhoog vouwen van ca. 3 cm, de hoeken vastzetten mat paperclips. Het cakebeslag erin scheppen en gladstrijken. De appels schillen en elke appel in 8 partjes snijden. De appelpartjes in een bak water met citroensape leggen (tegen het verkleuren), droogdeppen en in rijen in het beslag drukken. De bovenkant bestrooien met een mengsel van citroenrasp en suiker. De balplaat midden in een oven van 175C schuiven en de plaatcake in 40-50 minujten goudbruin en gaar bakken.

Materialen

Bakplaat

Bronvermelding