Menu
Aubergine met geitenkaas uit de oven
Ingrediënten
- zie onder
Bereiden
plakken (1/2-1 cm dik) van twee kleine aubergines
grof zeezout
optie: plakken courgette
6 Tasty Tom tomaten in stukjes
bosje basilicum, blaadjes gescheurd
2 el amandelschaafsel
2 ons half-harde geitenkaas
wat geraspte pecorino kaas (optioneel)
olijfolie
De plakken aubergine eerst bestrooien met het zout en een half uur wat uit laten lekken. Dat gaat het makkelijkst als er iets zwaars op ligt. Daarna het zout er weer afvegen en de plakken droog deppen.
Het amandelschaafsel even aanbakken in een droge pan tot de snippers bruin zijn. Vermengen met de stukjes tomaat, de basilicum en wat olie. Dat ook een half uur laten intrekken.
Kwast de plakjes in met wat olie en gril ze op de grill-plaat tot ze bijna gaar zijn. Vet een ovenschaal in met olie. Maak een laagje aubergine, dan wat tomatenmengsel, dan kaas, en doe dat nog een keer. Strooi eventueel wat geraspte pecorino over de top. Zet een half uur in een oven van 180 graden. Bedek na de helft van de tijd met wat aluminiumfolie.
Heel lekker, maar de courgette vond ik een beetje overbodig. Niet te zuinig zijn met amandelen en basilicum, want dat geeft nu juist een bijzondere smaak aan het geheel! En een volgende keer doe ik een beetje knoflook bij de tomaten.