Menu
IJssoufflé au grand marnier
Ingrediënten
- slaolie
- 3/4 liter l slagroom
- 3 eiwitten
- 4 eierdooiers
- 100 gram suiker
Bereiden
Bereiding:
Doe de suiker en de eierdooiers in een pannetje. Klop het mengsel schuimig en roer er de helft van de grand marnier door.
Verwarm het mengsel au bain-marie, tot de inhoud dik en schuimig is geworden. Neem de pan uit het waterbad en laat het mengsel afkoelen onder af en toe voorzichtig omscheppen.
Bestrijk de vorm aan de binnenkant dun met slaolie.
Voeg de rest van de grand marnier aan het mengsel toe.
Klop het eiwit zeer stijf vervolgens de slagroom en schep alles door het mengsel met een spatel. Doe het in de vorm en zet deze twee uur in de diepvries.
Stort de ijssoufflé op een voorgekoelde schaal.
Abrikozensaus
Ijssoufflé au grand marnier kan worden geserveerd met een abrikozensaus, die gemaakt wordt van 300 g abrikozenjam, kort gekookt met 3 dl water en een paar druppels citroensap.
Bindt dit mengsel met een papje van 1½ theelepel met water aangeroerde maïzena.
Serveer de saus koud bij de soufflé of giet de saus warm erover voordat deze wordt opgediend.
Andere mogelijkheden:
Vervang de abrikozenjam door sinaasappelmarmelade waaraan desgewenst iets grand marnier is toegevoegd of door kersenjam met een scheutje kirsch.
Materialen
Diepvrieskast, -vak of kist (- 18C), vorm (metaal of plastic), kwastje.