1 'Antwerps stoofvlees met Belgische friet ( Alles uit de oven)'

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Anders.
Voorbereiding: 20 minuten, Bereiding: 210 minuten,

Laatst aangepast: 29-11-2017 | 43 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 kg friet aardappelen
  • 2 uien gesnipperd
  • 1 `teen knoflook gesnipperd
  • 800 gr runderpoulet
  • 1 el bloem
  • 30 gr boter
  • 1 flesje trappisten bier dubbel
  • 1 blaadje laurier
  • 2 takjes tym
  • 1 blok runderbouillon
  • 3 stuks kruidnagel
  • 1 snuifje nootmuskaat

Bereiden

Snij het vlees in niet te kleine blokjes en bestuif ze met bloem Verhit de boter in de pan en bak het vlees aan. Voeg uien en knoflook toe en bak 2 min mee. Voeg laurier,tym,bouillonblok,kruidnagels en nootmuskaat toe en blus het af met het bier. Laat het gerecht ca 2 1/2 uur stoven in de oven. Snij de aardappelen tot mooie dikke frieten en bak deze ca 5 min voor op 160 gr. Bak ze als het vlees gaar is af op 180 gr totdat ze goudbruin zijn. Serveer deze stoof met de friet en eventueel een salade en uiteraard een Trappist!!

Materialen

Verwarm oven voor op 160 gr

Bronvermelding