'Rabarbervanillecake, met een bolletje ijs' Heerlijk fris en zzzooooooo lekker

Gebak, Nagerecht, 6 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 29-11-2017 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • rabarber

Bereiden

merg van 1 vanillestokje 80 g kristalsuiker 500 g rabarber in stukken van 8 cm 3 perssinaasappels (ca 450 g) 4 druppels sinaasappelbloesemwater (Marokaanse winkel) 180 g witte basterdsuiker 6 eieren, losgeklopt 300 g blanke amandelen, fijngemalen 1 volle tl (8g) bakpoeder BEREIDING Meng de vanille met de suiker en bestrooi de bodem van de springvorm ermee. Leg de rabarber op de suiker. Boen de sinaasappels schoon, leg ze in een pannetje dat tot de helft is gevuld met water en kook ze 2 uur tot ze helemaal zacht zijn. Laat afkoelen. Halveer de sinaasappels en verwijder de pitjes. Pureer de sinaasappels met het sinaasappelbloesemwater in een keukenmachine, schep de puree in een mengkom en meng met de basterdsuiker, eieren, amandelen en bakpoeder. Schep het cakebeslag op de rabarber, strijk glad met een spatel en zet in een 180°C verwarmde oven. Laat ca 60 min bakken en dek de bovenkant af met aluminiumfolie als de cake te donker wordt. Steek voorzichtig een satéprikker midden in de cake. Komt hij er schoon uit, dan is de cake gaar. Laat anders nog even staan. Haal de cake uit de oven, laat 15 min in de vorm afkoelen en serveer omgekeerd, met de stukken rabarber aan de bovenkant.

Materialen

ingevette springvorm ø 24 cm, keukenmachine, satéprikker

Bronvermelding