Menu
Amuse peer en serranoham op geroosterd brood
Ingrediënten
- 3 sn casinobrood
- olijfolie
- 1 stevige, rijpe peer
- 6 st dunne plakken serranoham
- 30 gr roquefort of andere schimmelkaas
- 6 st rucolablaadjes ter garnering
Bereiden
Verwarm de grill voor. Steek uit het brood met een uitsteekvormpje van 6 cm diameter 6 rondjes uit. Kwast beide kanten van de rondjes in met olijfolie. Grill deze in 1 tot 2 minuten aan beide kanten bruin. Snijd de peer in de lengte en snijd de plakjes bij zodat ze op het rondje passen Kwast ]e aan beide kanten in met olie en leg ze ong. 1 minuut per kant onder de grill tot ze iets zachter zijn. Schik op ieder rondje een plakje seranoham, leg er het plakje peer op en verkruimel er wat kaas op. Garneer met een blaadje rucola.
Het brood kan 1 uur van te voren geroosterd worden.
Materialen
grill, uitsteekrondje van 6 cm