Menu
Rode pompoencurry
Ingrediënten
- 600 gram gepelde pompoen, zonder pitjes, in blokjes van 3cm
- 2 el olie
- 1 el kant en klare rode currypasta
- 400 ml kokosmelk of room
- 200 gram sperziebonen, in stukjes van 3 cm
- 2 blaadjes djeroek poeroet, gemalen
- 1 el geraspte lichte palmsuiker of basterdsuiker
- 1 el vissaus
- 30 gram verse thaise basilicum blaadjes
- 1 el limoensap
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200 graden C. Doe de blokjes pompoen in een ovenschaal en schep 1 eetlepel olie erdoor. Bak de pompoen in de oven in 20 min. gaar.
Verhit de rest van de olie in een pan. Bak hierin al roerend met een vork de currypasta op een middelhoog vuur 1-2 min. Voeg de kokosroom (steeds ongeveer 100 ml) toe en roer het geheel tussen elke toevoeging goed door met een pollepel. Voeg de blokjes pompoen en eventueel braadvocht, de bonen en de djeroek poeroet toe. Draai het vuur laag en laat de saus 5 min. zachtjes pruttelen.
Roer palmsuiker, vissaus, knoflook, basilicum en limoensap erdoor. Garneer de curry met wat extra blaadjes basilicum en serveer er rijst bij (meergranenrijst is het lekkerste).
Materialen
Oven