Aardbeienmousse, mmmmm wat is dit lekker

Anders, Nagerecht, 4 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 07-02-2012 | 6 keer bewaard

Ingrediënten

  • 450 gr. aardbeien
  • 85 gr. poedersuiker
  • 3 dl. slagroom
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 zakje slagroomversteviger
  • 4 eetl. poedersuiker
  • gestampte muisjes

Bereiden

Pureer de aardbeien in de keukenmachine of met de staafmixer met 85 gr. poedersuiker. Zeef de puree. Klop 3 dl. slagroom lobbig met de vanillesuiker, slagroomversteviger en 4 eetl. poedersuiker. Spatel de helft van de room door de puree en werk dan de rest erdoor. Verdeel de mousse over hoge glazen en laat ca. 2 uur opstijven in de koelkast. Variatie: Vervang de helft van de poedersuiker door gestampte muisjes. De zachte anijssmaak past perfect bij aardbeien.

Bronvermelding