Menu
Kikkererwtencurry
Ingrediënten
- 2 el olie
- 2 uien, in dunne partjes
- 2 a 3 teentjes knoflook, geperst
- 2 theelepels geraspte verse gember
- 2 el indiase currypasta (bv pataks)
- 1 blikje kokosmelk (4dl)
- 2 blikjes kikkererwten, uitgelekt (a 300gr)
- 1 a 2 chilipeper (of rode paprika voor milder gerecht)
- 1 blikje maiskorrels (a 425gr), uitgelekt
- 200 gram broccoliroosjes (evt diepvries)
- 1 tomaat, fijngesneden
- 2 eetlepels mangochutney
- 1 el citroensap
- 5 blaadjes verse koriander, ter garnering
Bereiden
1. Doe de olie, ui, knoflook, gember en currypasta in een diepe braadpan of wok en fruit de inhoud met deksel op de pan 5 minuten op hoog vuur.
2. Voeg de kokosmelk, kikkererwten en spaanse peper toe, zet het vuur laag en bak alles zonder deksel 5 minuten.
3.Voeg de overige groenten en chutney toe. Bak alles 10 minuten op middelhoog vuur en roer regelmatig. Roer het citroensap erdoor en breng het geheel op smaak met peper en zout. Garneer de curry met grof gehakte korianderblaadjes en serveer hem met pappadums.
Ik zelf serveer hem eignelijk meestal met (meergranen)rijst ipv pappadums.
(let op: er zijn verschillende soorten Indiase currypasta's verkrijgbaar in de supermarkt of toko. Kies madras, rogan josh, korma of balti voor een milde curry en vindaloo voor een scherpe. (ikzelf gebruk meestak patak's indiase curry pasta))
Materialen
Wok