Mieterse pannekoek

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.
Voorbereiding: 10 minuten, Wachten: 15 minuten, Bereiding: 5 minuten,

Laatst aangepast: 15-02-2005 | 10 keer bewaard

Ingrediënten

  • 50 g. boter
  • 1/2 l. melk
  • 50 g suiker
  • 200 g. bloem
  • 2 st eieren
  • 1 glaasje rum
  • olie
  • rozijnen
  • bruine suiker
  • 1 pak room- of vanilleijs

Bereiden

Verwarm de melk en laat de boter en suiker hierin smelten. Laat afkoelen en doe er dan de bloem bij. Klop de eieren los en doe ze er ook bij. Koekepan met een beetje olie lekker warm maken en het beslag in een steeds afgepaste hoeveelheid in de pan doen. Bewegen zodanig dat de bodem geheel bedekt is. Bak koek aan een zijde bruin en keer het om. Strooi nu de rozijnen (grote zijn het lekkerst) erover en bak verder totdat deze zijde ook bruin is. Laat op bord glijden en leg er een bolletje ijs op. Rol de pannekoek vervolgens op en bestrooi het met bruine suiker. Dien lekker warm op! Het is maar dat je het weet.

Materialen

Goede koekepan met teflonlaag

Bronvermelding