Echte satésaus

Anders, Bijgerecht, 6 personen, Oosters.

Laatst aangepast: 10-04-2011 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • daon djeroek purut
  • 1 teentje knoflook
  • 1 klein stukje trassie
  • 1 theelepel sambal oelek
  • 1/2 citroen
  • 2/3 eetlepels pindakaas
  • ketjap manis
  • zout, suiker

Bereiden

Wrijf in de cobek 1 klein teentje knoflook, 1 klein stukje trassi, 1 theelepel sambal oelek en het sap van een halve citroen fijn. Het mengsel samen met 2 of 3 eetlepels pindakaas en water zachtjes laten koken totdat het een smeuïge saus wordt. Doe er vervolgens ketjap manis bij totdat de saus donkerbruin kleurt, en breng op smaak met suiker en evt zou en daon djeroek purut.

Materialen

cobek

Bronvermelding