Ajam bumbu rujak

Roerbakken, Hoofdgerecht, 4 personen, Oosters.
Voorbereiding: 30 minuten, Bereiding: 60 minuten,

Laatst aangepast: 10-04-2011 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 4 kippebouten
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 stukje trassi
  • 1 stukje assem
  • 4 kemirinoten
  • 2 theelepels zout
  • 3 theelepels suiker
  • 4 uien
  • 2 eetlepels sambal oelek
  • 1/3 pak santen
  • 4 stukjes laos
  • 1 spriet sereh
  • 4 daon djeroek purut
  • 1 daon salam

Bereiden

Doe 4 teentjes knoflook, 1 stukje trassi, 1 stukje asem, 4 kemirinoten, 2 theelepels zout, 3 theelepels suiker in de cobek en stamp dit fijn. Snij 4 uien fijn en pureer de bumbu samen met 2 eetlepels sambal oelek met een staafmixer. Vervolgens de bumbu fruiten in een laagje olie en voeg 1/3 pak santen toe. Blus het geheel met wat water. Nu 4 stukjes laos, 1 spriet sereh, 4 daon djeroek purut en 1 daon salam toevoegen en het geheel even laten sudderen. Nu kan de kip erbij en het geheel laten stoven tot het gaar is. Wel zu nu en dan wat water toevoegen.

Materialen

staafmixer, cobek

Bronvermelding