Daging Bumbu Bali

Roerbakken, Hoofdgerecht, 6 personen, Oosters.

Laatst aangepast: 10-04-2011 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 500 gram runderlappen
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 stukje trassi
  • 1 stukje assem
  • 2 theelepels zout
  • 3 theelepels suiker
  • 2 eetlepels sambal oelek
  • 4 uien
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 4 stukjes laos
  • 3 stukjes djahe
  • 1 spriet sereh
  • 2 daon djeroek purut
  • 1 daon salam

Bereiden

Snijd 500 gram runderlappen in stukken. Doe 4 teentjes knoflook, 1 stuk trassi, 1 stukje assem, 2 theelepels zout, 3 theelepels suiker en 2 eetlepels sambal oelek in de cobek en stamp dit fijn. Snijd 4 uien fijn en pureer ze samen met de bumbu met een staafmixer. Vervolgens de bumbu fruiten in een laagje olie. Blus het met wat water en voeg 1 blikje tomatenpuree en 2 eetlepels ketjak manis toe. Nu 4 stukjes laos, 3 stukjes djahe, spriet sereh, 2 daon djeroek purut en 1 daon salam toevoegen en het geheel even laten sudderen. Nu kan het vlees erbij en het geheel laten stoven tot het gaar is. Wel zo nu en dan wat water toevoegen.

Bronvermelding